Kako prilagoditi nekretninu za najam studentima

    smiling woman with laptop on table reading book on sofa

    Prilikom iznajmljivanja nekretnine studentima, važno je osigurati da prostor bude prilagođen njihovim potrebama i da im pruža ugodno okruženje za učenje i život. Opremanje nekretnine na način koji je prikladan za studente može povećati atraktivnost vaše nekretnine i privući studenate kao potencijalne najmoprimce. 

    Ponudite namještenu nekretninu

    Većina studenata preferira iznajmljivanje već namještenog prostora jer im to olakšava proces preseljenja i smanjuje troškove nabave namještaja. Opremite ga osnovnim potrepštinama kao što su krevet, stol, stolica i osnovni kućanski aparati poput hladnjaka, pećnice i mikrovalne pećnice. Dodatno, možete razmotriti dodavanje praktičnih elemenata kao što su police za knjige, radni prostor i ormar za odlaganje kako biste osigurali dovoljno prostora za pohranu njihovih osobnih stvari.

    Osigurajte dobru internetsku vezu

    Studenti se oslanjaju na brzu i pouzdanu internetsku vezu za istraživanje, učenje, komunikaciju i sudjelovanje u nastavi. Stoga je važno osigurati da vaša nekretnina ima stabilnu i visokokvalitetnu internetsku vezu. Istražite dostupne pružatelje internetskih usluga u vašem području i odaberite onog koji nudi brzu vezu s pouzdanim signalom. 

    Kreirajte ugodan studentski prostor

    Važno je stvoriti ugodan studentski prostor koji će poticati učenje, ali i pružiti prostor za opuštanje i druženje. Razmislite o uređenju prostora na način koji će biti privlačan i funkcionalan za studente. Osigurajte prostor za učenje s udobnom stolicom i stolom koji omogućuju produktivno radno okruženje. Također, osigurajte prostor za opuštanje s udobnim sjedećim garniturama ili foteljama kako bi studenti mogli odmoriti i opustiti se.

    Lokacija je ključna

    Lokacija vaše nekretnine može biti presudna faktor pri privlačenju studenata. Studenti često preferiraju blizinu fakulteta, knjižnica i drugih važnih sadržaja. Razmislite o tome prilikom odabira nekretnine za iznajmljivanje. Ako je vaša nekretnina blizu kampusa ili javnog prijevoza, veća je vjerojatnost da će privući studente. Naglasite prednosti lokacije nekretnine i pogodnosti koje ju okružuju kako biste privukli studente koji su u potrazi za praktičnim i pristupačnim smještajem.

    Transparentnost i pouzdanost

    Budite transparentni s uvjetima najma i pružite jasne informacije o troškovima, rokovima plaćanja i politikama održavanja. Izgradite povjerenje sa studentima kako biste imali dugoročne i uspješne zakupne aranžmane. Budite otvoreni za odgovaranje na njihova pitanja i brinite se o njihovim potrebama tijekom cijelog trajanja najma.


    Ako želite olakšati proces iznajmljivanja svoje nekretnine, naš tim je tu da vam pomogne. Obratite nam se putem emaila na office@homeinzagreb.com  i otkrijte kako možemo biti vaš idealni partner za iznajmljivanje nekretnina, pružajući vam stručnost i brigu koju zaslužujete.