Kako iznajmiti stan?

    Najam_Stana_Zagreb_HomeInZagreb

    Iznajmljivanje stana ili kuće može biti odličan način za dodatnu zaradu, pogotovo ako posjedujete nekretninu na poželjnoj lokaciji. Iako kratkoročni najam kao što je Airbnb može biti unosan, možda će za vas biti bolja opcija odlučiti se na dugoročni najam. 

    Jedna od najvećih prednosti dugoročnog najma je stalan dotok prihoda. Iako kratkoročni najam može biti unosniji kratkoročno, on također zahtijeva puno rada i može biti nepredvidiv. S dugoročnim najmom možete računati na određeni iznos prihoda svaki mjesec, što vam može pomoći u proračunu i planiranju budućnosti.

    Ali kako krenuti?

     

    Kratki vodič – kako na dugoročno iznajmiti stan

    Imate stan koji je odmah useljiv i želite ga dati u najam, neke od stvari koje morate pratiti i odraditi su:

    1. Provjerite da je vaša nekretnina u dobrom stanju te da je opremljena i useljiva
    2. Odredite svoju cijenu najma
      Započnite istraživanjem cijena najma u vašem području kako biste odredili dobru cijenu za svoju nekretninu. Prilikom postavljanja cijene najma uzmite u obzir faktore kao što su lokacija, kvadratura i sadržaji.
    3. Oglasite svoju nekretninu
      Nakon što odredite cijenu najma, vrijeme je da oglasite svoju nekretninu. Svoju nekretninu možete sami iznajmljivati, ali možete i surađivati s nama i mi ćemo Vam pronaći potencijalne stanodavce.
    4. Provjerite potencijalne stanare
      Prije nego što pristanete iznajmiti svoju nekretninu, važno je provjeriti potencijalne stanare. To može uključivati provjeru prošlosti, provjeru kreditnih rezultata i traženje preporuka.
    5. Potpišite ugovor o najmu
      Nakon što pronađete odgovarajućeg najmoprimca, vrijeme je da potpišete ugovor o najmu. Ovaj ugovor bi trebao sadržavati uvjete najma, uključujući mjesečnu najamninu, duljinu najma i sva pravila ili propise koje najmoprimac mora poštovati.

     

    Zašto su ugovori važni kada ste stanodavac

    Kad ste stanodavac, ugovori su važni jer štite i vas i vaše stanare. Ugovor o najmu opisuje uvjete najma i pomaže u izbjegavanju nesporazuma ili sporova. Također pruža pravnu zaštitu u slučaju da nešto pođe po zlu. Na primjer, ako stanar ošteti vašu imovinu ili ne plati stanarinu, možete koristiti ugovor o najmu kao dokaz na sudu. 

    Spremni ste dati svoju nekretninu za najam?

    Svoju nekretninu možete iznajmiti sami ili uz našu pomoć. S više od 10 godina iskustva, svoju stručnost smo usmjerili na strane najmoprimce. Tu smo da pružimo podršku i Vama i Vašim budućim stanarima.

    Javite nam se bez ikakve obveze na office@homeinzagreb.com