Zašto naplatiti polog svojim najmoprimcima?

    Polog je novčani iznos koji stanar plaća unaprijed, uz najamninu za prvi mjesec, kako bi osigurao nekretninu za iznajmljivanje. Iako neki stanodavci mogu odlučiti ne naplaćivati polog, postoji mnogo razloga zašto je to dobra ideja.

    A koji su to razlozi, pročitajte dalje u blogu.

    Zaštitite svoju imovinu

    Jedan od glavnih razloga za naplatu depozita je zaštita vaše imovine. Kada se stanari usele, mogu uzrokovati štetu na nekretnini, slučajno ili namjerno. Polog vam daje financijski jastuk za pokrivanje troškova bilo kakvih popravaka koji bi mogli biti potrebni kada se stanar iseli. Bez pologa, ćete vi najvjerojatnije iz svog džepa morati platiti račun za bilo kakvu štetu koja se dogodi.

    Potičite dobro ponašanje

    Naplata pologa također može potaknuti stanare da se bolje brinu o vašoj nekretnini. Kada stanari znaju da su platili polog, veća je vjerojatnost da će se prema nekretnini odnositi s poštovanjem i slijediti pravila navedena u ugovoru o najmu. To može dovesti do manje slučajeva oštećenja ili zanemarivanja, što vam može dugoročno uštedjeti vrijeme i novac.

    Pokrijte neplaćenu najamninu

    Drugi razlog za naplatu pologa je pokriće neplaćene najamnine. Ako se stanar iseli bez plaćanja zadnje mjesečne najamnine, polog se može koristiti za pokrivanje tog troška. 

    Obeshrabrite loše stanare

    Naplaćivanje pologa također može obeshrabriti loše stanare da se jave na vaš oglas. Ako stanar zna da će morati platiti polog će najvjerojatnije dvaput razmisliti prije nego što podnese zahtjev ako ima povijest oštećenja nekretnina za iznajmljivanje ili neplaćanja stanarine na vrijeme. To vam može pomoći da privučete odgovornije stanare i izbjegnete potencijalne probleme u budućnosti.

    Koja bi trebala biti cijena pologa?

    To ovisi o Vama, ali uobičajena praksa je da polog bude u visini cijene jedne mjesečne najamnine. Polog se plaća prije ulaska u nekretninu i zadržava sve do izlaska najmoprimca iz stana i nakon provjere da tijekom stanovanja nije došlo do oštećenja u stanu. 

    Tražite pouzdanog partnera za najam vaše nekretnine?

    Naš tim s zagrebačkom adresom je tu da Vam pomogne s bilo kojim pitanjima i kako bi Vam pomogli pripremiti se za prijem novih stanara. Obratite nam se bez ikakve obveze, a mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem periodu -> office@homeinzagreb.com